Водач на листата е Веселин Василев, семеен с едно дете. Завършил

...
Водач на листата е Веселин Василев, семеен с едно дете. Завършил
Коментари Харесай

ПП Републиканци за България – Варна откри официално предизборната си кампания


Водач на листата е Веселин Василев, фамилен с едно дете. Завършил три магистратури: обществена администрация, Богословие и теология в Шуменски университет " Епископ Константин Преславски “ и национална сигурност във Военна академия " Г. С. Раковски “ – гр. София. Два мандата е бил кмет на община Вълчи дол, с най-вече осъществени планове във Варненска област по време на ръководството на екипа му. В качеството си на кмет е бил член на Североизточния планов регион за развиване, член на Управителния съвет на ВиК-Варна и член на Областната комисия по антикорупция – Варна. Национален съветник на оперативна стратегия " Административен потенциал “. Занимава се с частен бизнес. Василев е член на изпълнителния съвет на Политическа партия " Републиканци за България ".

" Вярваме в силата на числата. Не инцидентно номерът на нашата бюлетина е 21. В някои религии цифрата 21 се смята за свещено, 21 век сме, 2021 година. Надяваме се това число да ни донесе шанс. Извън шанса ние сме работили старателно да подготвим една доста добра стратегия във всички секторни политики и считам, че сме единствената партия, която се постара тези секторни политики да са налични. Очаква се да започва електронна платформа, която да е налична за всички.

Най-важното за нашата партия е това, че тя не е лидерска. Поели сме ангажимент да се издигат по места локални хора, с цел да има действителни народни представители за всяка област. Листата ни за Варна е напълно от варненци. Ние познаваме чудесно всички проблеми на града и региона ", сподели през днешния ден Василев.  

№ 2 в листата е юрист Диан Иванов, фамилен с две деца. Завършил Първа езикова гимназия – гр.Варна, както и Юридическия факултет на Софийски университет " Св. Климент Охридски “. От 2004 година е юрист във Варненска адвокатска гилдия. Управлява адвокатско сдружение във Варна и София. Член на най-голямата адвокатска асоциация в света – IBA. Уастник в голям брой интернационалните правни конференции. Адвокат Иванов е член на контролния съвет на Политическа партия " Републиканци за България ".

По време на срещата той срещна присъстващите с акцентите в бранш правораздаване и належащите промени, заложени в програмата на партията, касаещи правосъдната система.  

" Предлагаме промени в Конституцията на България, които могат да бъдат гласувани от Народното събрание. Предвиждаме промени при избора на основен прокурор. Искаме да отпадне предварителното профилирано наказателно правораздаване и да бъде възобновена институционалността в гражданския развой. Настояваме за основаване на действително работещ заможен указател ", съобщи през днешния ден юрист Иванов.  

№ 3 в листата е Панайот Кискинов, фамилен с две деца. Завършил Юридическия факултет на Висшата академия на Министерство на вътрешните работи - ВИПОНД,със компетентност национална сигурност. Експерт в областта на маркетинга и търговията с редица професионални документи. Работи в интернационална компания като търговски шеф. Консултант на български и задгранични компании свързани със основаването и развиването на търговски структури и пазари.

" Мотивиран съм да работя крепко за решение на най-наболелите проблеми на хората и да допринеса тези проблеми да бъдат решени. В програмата ни е залегнала концепцията да бъде основано Министерство на българите в чужбина. 2 млн. са българите зад граница и сънародниците ни споделиха в поредност от видео срещи техните проблеми и стремежи. 

Ще настояваме да бъде основан един многомандатен изборен регион за българите в чужбина. Основната ни задача е да върнем децата ни в България ", показа през днешния ден Панайот Кискинов. 

№ 4 в листата е Младен Македонски, фамилен с две деца. Завършил Икономически университет – гр.Варна, магистър по обществени финанси. С дълготраен стаж в държавната администрация, работил в Национална агенция за приходите – гр. Варна. Бивш народен играч по водна топка. Капитан на Клуб по водна топка " Черно море 1948г “. Член на Управителния съвет на БФВТ.

Днес Македонски изясни, че е направена стратегия касаеща финансите и работата с еврофондовете. 

" Ще настояваме за опазване на плоския налог в приходите и облагата, за разширение на обсега в патентните налози, за това да бъде подпомаган дребния и междинен бизнес. Ще насочим напъните си в това да бъде налагана България и в частност Варна като целогодишна туристическа дестинация, да бъде построен обединен туристически указател ", сподели по време на срещата Младен Македонски. 

№ 5 в листата е Камен Колев, фамилен с две деца. Завършил Икономически университет – гр.Варна със компетентност " Икономикаи ръководство на строителството “. Последните 25 година е заемал мениджърски позиции в банкова сфера.

" Ще настояваме з аполитика н строга финансова дисциплинираност. Смятаме, че страната ни би трябвало да премине от лев към евро деликатно и точно. Трябва да бъде редуцирана обществената администрация и да бъде променено заплащането на хората, които останат да работят в нея. Нужна е по-добра и транспарантна досегаемост до евросредствата ", счита Колев.  

Под № 6 в листата е инж. Анна Лисичкова, фамилна с едно дете. Завършила Югозападен университет " Неофит Рилски “ – Благоевград със компетентност инженерна екология. Дълги години работила в Регионалната инспекци по околна среда и води – гр. Варна, като основен специалист Национална екологична мрежа Натура 2000. Работила като административен шеф в огромна интернационална компания. От две години е самостоятелен специалист в региона на екологията.

" Ще работим за увеличение на часовете по екология в учебно заведение. В програмата ни е залегнала концепцията да бъдат отпускани средства в размер на 10 000 лева за закупуването на електрически автомобили. Предвиждаме основаването на електронна платформа,в която всеки да може да следи за замърсяването на въздуха в неговата област и град ", показа Ана Лисичкова.  

№ 7 в листата е Росица Стоева, фамилна с две деца. Завършила Икономически университет – Варна, компетентност организация на производството и ръководство на индустрията и Немска лингвистика в Шуменски университет " Епископ Константин Преславски “. С професионален опит като преподавател и заместител шеф на Първа езикова гимназия – гр.Варна.

Под № 8 е Христо Калчев, фамилен с две деца. Завършил висше икономическо обучение, компетентност " Финанси и банково дело “ в Икономически университет – гр.Варна. От 2000 година ръководи частна компания и е представител за България на няколко водещи европейски компании в региона на мебелното произвеждане и търговия.

" Ще работим интензивно за развиване на туризма, Варна изостава в това отношение по отношение на Югоизточна България. Нужни са по-добри транспортни връзки с вътрешността на страната и столицата ", сподели през днешния ден Христо Калчев.  

Под №  9 в листата е Жасмина Атанасова, фамилна с две деца. Завършила Икономически университет – гр.Варна със компетентност " Икономика “. Работи в частния бранш в областта на земеделието.

В края на срещата стана ясно още, че от Политическа партия " Републиканци за България " плануват основаването на Министрество на осведомителните технологии и електронното ръководство, към което да работи Изпълнителна организация по " Киберсигурност ".

Повече вижте във видеото!

 

 

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР